Sijainti: Musiikkiteknologia -> Musiikkifysiikka -> Harjoitukset -> Korkeat taajuudet
Päivitetty viimeksi 30.10.2009 kello 22:58

Kuunteluharjoitus / korkeat taajuudet

Ääninäytteiden käyttölupa maksaisi 17 €/kk eli yli 200 € vuodessa, joten ne on jouduttu ikävä kyllä toistaiseksi poistamaan.
Tarina

Tuottaja antoi Kentin biisin masteroijalle ja kertoi, että haluaa siihen vähän lisää diskantteja. Koska hän ei antanut tarpeeksi tarkkoja tai selkeitä ohjeita, biisistä tehtiin useita eri versioita: biisistä tehtiin 10 kopiota ja osaa niistä ehdittiin jo ekvalisoida, kun joku tumpelo tuli ja ja muutti kaikkien tiedostojen nimet sellaisiksi, ettei niistä enää tiedetä, mikä versio on milloinkin kyseessä. Alkuperäiset (ekvalisoimattomat) ja ekvalisoidut versiot menivät siis tyystin sekaisin.

Tehtävänäsi on nyt

  1. erottaa jyvät akanoista, eli diskanttikorostetut versiot alkuperäisistä (en kerro montako niitä on), ja tämän jälkeen
  2. kuvailla verbaalisesti miten ekvalisoidut versiot eroavat alkuperäisestä. Kerro mikä instrumentti/soundi muuttuu ja millä tavalla.
  3. Lopuksi kerro vielä millä taajuusalueilla muutoksia on tehty: ylä/ala-diskantti etc. ja vielä joku taajuusarvio perään).
  4. Poista eli deletoi lopuksi kaikki (omalle, kaverin tai koulun) koneelle lataamasi wav-tiedostot.

Ole tarkkana - kuuloasi ja erottelukykyäsi arvioidaan vastaustesi perusteella!

Lähetä vastauksesi sähköpostitse ______ mennessä.

Samplet:

HUOM! Jos sinulla on nopea yhteys tai teet harjoituksen koululla, lataa NOPEAN YHTEYDEN SIVU, jossa parempi käyttöliittymä ääninäytteiden kuuntelemiseen.


[ Takaisin ]