Sijainti: Lataussivu -> WS-FTP -ohje
Päivitetty viimeksi 2003

WS_FTP-ohje

Koska Stadian koneisiin ei saa asentaa omia ohjelmia, olen tehnyt WS_FTP-ohjelmasta paketin, jota ei tarvitse varsinaisesti asentaa koneeseen vaan ainostaan kopioida ja purkaa pakkaus Z-asemaan/omaan kotihakemisoosi kotona tms., ja tämä riittää.

 1. Lataa siis alla oleva exe-paketti, tallenna se vaikka kotihakemistoosi.

  [ ws_ftp_paketti.exe ] (386 kB)

  Tämän jälkeen avaa paketti (tuplaklikkaus).
 2. Ohjelma kysyy, että minne haluat paketin purkaa (Extract To:).

  Älä muuta sitä (siinä pitäisi olla kotihakemistosi polku) vaan paina suoraan Extract tai Start-nappia.
 3. Kotihakemistoosi ilmestyy ws_ftp-niminen hakemisto, ja sisältä löydät WS_FTP95.exe-tiedoston. Avaamalla sen avaat FTP-ohjelman.

  tai
 4. Muuta vielä seuraavien kenttien asetukset/tiedot oikeiksi:

  1 = palvelimen nimi: joko ftp.stadia.fi tai ftp.edu.stadia.fi
  2 = user id. Tämä on henkilökunnalle muotoa .omatunnuksesi.poppariopet.hk.kulpa.hkiamk ja opiskelijoille .opisknro.edu.stadia.fi.Huomaa alussa oleva piste.
  3 = NDS-salasanasi, eli se salasana jolla kirjaudut verkkoon (PC/Novell).
  4 = paina lopuksi OK.
 5. Ohjelman ikkuna näyttää tältä:


  Vasemmalla on sen koneen hakemistot ja tiedostot, jota tällä hetkellä käytät. Oikeanpuoleisessa ikkunassa on Z-hakemistosi.

  Voit siirtyä hakemistosta toiseen painamalla punaisella merkittyjä nappuloita. Sitten vaan valitse haluamasi tiedoston/tiedostot, ja painat sinisellä merkittyä nuolta.

  Jos haluat siirtää tiedostoja Z-hakemistosta omalle koneellesi, sinun täytyy tietenkin valita (aktivoida, mustata) oikeanpuoleisessa ikkunassa olevia tiedostoja/hakemistoja, ja painaa nuolta "oikealta vasemmalle", eli kuvassa sinisellä ympyäröidyn nuolen yläpuolella olevaa nuolta.

Ohjelman käyttöön löytyy netistä paritkin suomenkieliset ohjeet:

Niistä saattaa löytyä myös ohjelman asennusohjeet. Hyppää ne yli ja mene suoraan kohtaan "yhteyden ottaminen", "tiedostojen siirtäminen" tms.