Hei ja tervetuloa Internet-sisällön tuottaminen -verkkokurssille

Tämä kurssi suoritetaan täysin verkon välityksellä. Verkkokurssi mahdollistaa sen, että voit itse valita milloin ja missä tuon parituntisen vietät. Voit siten opiskella vaikka ollessasi keikkareissulla tai vanhempiesi kanssa ulkomailla - riittää että löydät jostain Internettiin kytketyn koneen ja saat käyttää sitä tunnin.

Rakenne

Kurssi koostuu seitsemästä jaksosta, joista jokainen vuorostaan jakautuu pienempiin asiakokonaisuuksiin eli lukuihin. Sinun ei ole välttämätöntä tai aina edes toivottavaa käydä kerralla koko jakson sisältöä läpi. Voit keskeyttää opiskelun milloin tahansa mihin kohtaan tahansa ja jatkaa sitä sitten kun sinulla on siihen paremmin aikaa.

Kurssiin liittyy myös oma keskustelufoorumi, jossa kaikki opiskelijat ja ohjaaja voivat vaihtaa mielipiteitään, kysyä apua ongelmatilanteisiin tai etsiä lisätietoa tai vinkkejä. Keskustelufoorumia kannattaa seurata myös siitä syystä, että sinne ohjaaja laittaa lisämateriaalia, vinkkejä ja ehkäpä pieniä tehtäviäkin ratkottavaksi.

Tavoitteet

Tämän kurssin tavoitteena on oppia tekemään ja muokkaamaan webbisivuja. Tämä tarkoittaa, että opiskelija ymmärtää, mistä webissä on ylipäätään kyse, miten se toimii ja miten noita sivuja luodaan ja luetaan. Perustietojen jälkeen käymme läpi web-sivuston suunnitteluun liittyviä sudenkuoppia ja perusvirheitä, joita kannattaa välttää.

Lopuksi käymme läpi edistyksellisempiä (ja siten aika paljon vaikeampia) menetelmiä web-sivujen luomiseksi. Emme kuitenkaan peruskurssilla pysty millään niitä kaikkia opettelemaan, joten muutamien tekniikoiden käsittely jää lähinnä esittelyksi. Myöskään kuvankäsittelyn tai multimediataiteen luomisen tekniikoita ei tällä kurssilla käsitellä, sillä niitä varten on omat kurssinsa.

Kurssille osallistujan tulee hallita tietokoneen käytön perusteet, eli miten web-selainta käytetään, miten tekstitiedostoja luodaan ja muokataan, miten ne tallennetaan omalle (paikalliselle) kovalevylle ja miten ne sieltä käytön jälkeen poistetaan. Lisäksi on välttämätöntä osata lukea useita web-sivuja yhtäaikaa sekä käyttää selainta ja muita ohjelmia yhtäaikaa, toisin sanoen siirtyä ohjelmasta/ikkunasta toiseen sulkematta ikkunoita. Paljon muita taitoja ei tarvita.

Jos kurssin aikana tulee ongelmia tai muuta kysyttävää niin kirjoita siitä kurssin keskusteluryhmään, jota opettaja ja toivottavasti muut kurssia suorittavat seuraavat säännöllisesti. Jos et jostain syystä pysty kirjoittamaan keskusteluryhmään niin voit käyttää myös sähköpostia tavoittaaksesi ohjaajan. Kurssin ohjaajana ja opettajana toimii Antti Karvonen info@opiskele.com.


Koska emme koskaan tapaa fyysisesti jossain luokkahuoneessa ja siten "näe" ketä kaikkia ryhmään kuuluu, tulee jokaisen kurssin opiskelijan esitellä lyhyesti itsensä kurssin keskusteluryhmässä (foorumissa). Menepä siis nyt seuraavaksi sinne lukemaan muiden kertomukset itsestään ja samalla esittele itsesi.

Siirry keskustelufoorumiin klikkaamalla Keskustelut-linkkiä tämän tekstin yläpuolelta.

Tämän jälkeen voit jatkaa kurssimateriaalin lukemista siirtymällä jaksoon 1.