| Etusivulle | 1.jakso | 2.jakso | 3. jakso | 4. jakso | OHJE |

Välikoe #1

Onneksi olkoon. Olet rämpinyt ensimmäisen ja kaikista raskaimman jakson alusta loppuun. Nyt sitten olisi pienen välikokeen paikka. Tehtäviä on kaikkiaan neljä ja niihin pitää vastata kirjallisesti. Ranskalaisia viivoja saa ja kannattaa käyttää.

Vastausten tulee olla perillä viimeistään 3.3. Kommentoin tuloksia ja vastauksia seuraavalla viikolla keskusteluryhmässä. Tarvittaessa annan myös henkilökohtaista palautetta sähköpostitse.

Vastaukset arvostellaan yhtenä kokonaisuutena asteikolla hyväksytty-hylätty. Alkupään kangertelun eli niukasti hylätyn tuloksen voit kompensoida myöhemmässä vaiheessa kurssia osoittamalla aktiivisuutta, kiinnostusta ja/tai kiitettävää osaamista.

Ottakaa rennosti. Kyse ei ole mistään hiostavasta pääsykoe-meiningistä. Kaikki jotka vähänkin ovat nähneet vaivaa pääsevät kyllä helposti läpi. Onnea mietiskelyyn.

Tehtävä #1: Selitä mitä ovat bitti, tavu ja sana sekä miten ne liittyvät toisiinsa. 'Sanan' selittäminen vain niille, jotka ovat lukeneet ko. extra-osuuden.

Tehtävä #2: Mitä kaikkea käynnistyslohko pitää sisällään? Miten tietokone toimii jos käynnistyslohko vioittuu (tai mikä siinä EI toimi)?

Tehtävä #3: Mikä on FAT? Missä se sijaitsee? Mitä tapahtuu, jos se vioittuu?

Tehtävä #4: Missä kaikkialla tietokoneessa on muistia? Mikä on niiden tarkoitus eli mitä tapahtuisi, jos koneesta poistettaisiin jokin muistityyppi kokonaan? Kerro tämä kaikista luettelemistasi muisteista.

Välikoe1

Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

Selitä mitä ovat bitti, tavu ja sana sekä miten ne liittyvät toisiinsa. 'Sanan' selittäminen vain niille, jotka ovat lukeneet ko. extra-osuuden.

Kysymykseen ei ole vielä vastattu.

[Muokkaa vastausta]

Mitä kaikkea käynnistyslohko pitää sisällään? Miten tietokone toimii jos käynnistyslohko vioittuu (tai mikä siinä EI toimi)?

Kysymykseen ei ole vielä vastattu.

[Muokkaa vastausta]

Mikä on FAT? Missä se sijaitsee? Mitä tapahtuu, jos se vioittuu?

Kysymykseen ei ole vielä vastattu.

[Muokkaa vastausta]

Missä kaikkialla tietokoneessa on muistia? Mikä on niiden tarkoitus eli mitä tapahtuisi, jos koneesta poistettaisiin jokin muistityyppi kokonaan? Kerro tämä kaikista luettelemistasi muisteista?

Kysymykseen ei ole vielä vastattu.

[Muokkaa vastausta]

Kun olet valmis, lähetä vastauksesi opettajalle.


© Antti Karvonen & HYLTKK/S122