MaikkaVälikoe #4OhjelmaKeskusteluLopeta istuntoEtusivulleNavigointi


Jaksot:

1. Erilaisia virhetilanteita

2. Kun kone ryppyilee

3. Lopuksi


Linkit


Jakso 4: Vianetsintä

Tässä jaksossa esitellään yleisimpiä ongelmatilanteita, joista ainakin osaan Windows-käyttäjä väkisinkin joskus törmää. Tarkoitus on muodostaa yleiskuva erilaisista vikatilanteista sekä oppia paikantamaan ongelman syy tai ainakin sen sijainti. Täydellistä tietokoneen huolto- ja viankorjausopasta tuskin kukaan pystyy tekemään, sillä laitteistot ja ohjelmistot vaihtelevat käyttäjäkohtaisesti niin paljon, ettei kaikkia mahdollisuuksia yksinkertaisesti pystytä ottamaan huomioon.

Kappaleessa tuskin käydään edes kaikkia yleisimpiä vikatilanteita läpi. Esittelen lähinnä niitä, joihin itse tai kaverini ovat törmänneet. Jaksossa on myös yksi linkki MikroPC:n laitevikoja käsitteleviin sivuihin. Se on tarkoitettu vapaaehtoiseksi lisämateriaaliksi asiasta kiinnostuneille eikä niihin tutustuminen ei siis ole pakollista.

Jaksoon ei sisälly varsinaisia harjoituksia vaan ne on korvattu ongelmien esittely- ja selvittelykeskustelulla, jota käydään jakson keskusteluryhmässä näiden viimeisten viikkojen ajan. Tämän "ongelmapajan" on tarkoitus olla se foorumi, jonka välityksellä voimme kysyä neuvoa ja antaa vinkkejä kaikenlaisiin tietokoneisiin liittyviin ongelmiin.

Ajatuksena on, että jokainen kurssilainen kertoisi niistä ongelmatilanteista ja vioista, joihin on koneensa kanssa törmännyt. Ja jos johonkin on myös keksinyt ratkaisun niin siitä voi mielellään kertoa muillekin. Näin voimme kaikki oppia lisää ja ammentaa hyviä vinkkejä vastaavien virhetilanteiden tai ongelmien ratkaisemiseksi.

Takaisin alkuunSeuraava luku

 

© Antti Karvonen & HYLTKK/S122