MaikkaVälikoe #3OhjelmaKeskusteluLopeta istuntoEtusivulleNavigointi


Jaksot:

1. Kovalevyn huoltaminen

2. Ympäristön muokkaus

3. Ohjelmien asennus ja poisto

4. Roskakori

5. Virustentorjunta

6. Varmuuskopiointi

7. Näppäinkomennot

8. Tiedonsiirto koneiden välillä

9. Koneen laajennus ja päivitys

10. Yhteenveto ¤Jakso 3: Ylläpito ja huolto


10. Yhteenveto

 • Muista tallentaa aina kaikki dokumenttisi keskitetysti yhden hakemiston alle. Näin löydät ne nopeasti ja samalla myös koneen päivittäminen helpottuu.

 • Muista eheyttää kovalevysi ainakin pari kertaa vuodessa estääksesi tiedostojen liiallisen pirstaloitumisen.

 • Varo viruksia. Hanki joko virustentorjuntaohjelma tai älä avaa epämääräisiä liitetiedostoja tai ohjelmia. Vältä muissa tietokoneissa käytettyjen levykkeiden käyttöä. Tee tärkeistä tiedostoista aina varmuuskopiot.

 • Koneen käyttäminen tulee huomattavasti näppärämmäksi, jos opettelet keskeisimmät näppäinkomennot. Niitä ovat erityisesti Ctrl+C, Ctrl+V sekä Alt+Sarkain.

 • Tietokoneen ominaisuuksia ja käyttöä voi laajentaa hankkimalla siihen lisälaitteita. Kone nopeutuu huomattavasti hankkimalla siihen reilusti muistia, mutta jos suurempi laskentateho on tarpeen, tarvitsee vaihtaa vähintään prosessori. Jos taas nopeutta tarvitaan nimenomaan peleihin ja grafiikkaan, voi joissain tapauksissa pelkän 3D-kiihdytinkortin hankkiminen auttaa nopeusongelmiin.

 • Jos sekä emolevy ja prosessori pitää vaihtaa, voi tulla halvemmaksi hankkia kokonaan uusi kone ja myydä vanha, jos siitä vain saa jotain rahaa. Joka tapauksessa tämä vaihtoehto on huomattavasti harmittomampi ja helpompi kuin emolevyn vaihtaminen. Uuteen koneeseen voi sitten siirtää joitakin laajennuskortteja vanhasta koneestaan, jos on tarpeen.

  Siirry tekemään välikoetta!

  Takaisin alkuun  Seuraava luku
 •  

  © Antti Karvonen & HYLTKK/S122